Bouwkundige keuring Vogelenzang

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vogelenzang uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder bieden wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Vogelenzang.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Vogelenzang analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vogelenzang plannen

Heel snel meer info over de huidige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en of er sprake is van lekkages. Zo achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Vogelenzang.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Vogelenzang

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vogelenzang en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De specialist heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €345 en €450. Het prijskaartje bestaat uit meerdere punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vogelenzang.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning81 m2275 – €325
Rijtjeshuis112 m2€355 – €390
Hoekpand148 m2€420 – €445
Geschakelde woning167 m2€455 – €500
Landhuis191 m2€530 – €535
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vogelenzang die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Aerdenhout, Santpoort-Zuid, Santpoort-Noord, Spaarnwoude en Haarlemmerliede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vogelenzang-2114

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Vogelenzang controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Vogelenzang). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Bloemendaal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie