Bouwkundige keuring De Heurne

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in De Heurne laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in De Heurne.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in De Heurne onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Heurne uitvoeren

Direct een analyse van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie. Daarbij achterhaal je welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in De Heurne.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in De Heurne

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in De Heurne (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €290 en €445. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Heurne.

Soort huisGrootteGeschatte prijs
Bovenwoning76 m2280 – €315
Rijtjeshuis107 m2€355 – €375
Hoekwoning127 m2€425 – €440
Twee onder één kap159 m2€460 – €500
Landhuis200 m2€525 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Heurne die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Dinxperlo, Breedenbroek, Gendringen, Megchelen en Netterden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-heurne-7095

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in De Heurne checkt een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in De Heurne). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Aalten loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie