Bouwkundige keuring Aalten

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Aalten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina tref je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Aalten.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Aalten analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aalten laten uitvoeren

Direct een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de dakbedekking en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook weet je welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Aalten.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Aalten

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Aalten (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €440. Het prijskaartje bestaat uit verschillende variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Aalten.

Type woningAantal m2Gemiddelde tarief
Appartement94 m2€290 – €305
Rijtjeshuis122 m2€350 – €365
Hoekhuis147 m2€425 – €435
Twee onder één kap163 m2€470 – €490
Villa177 m2€505 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aalten die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Winterswijk, Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem en Rheden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aalten-7121

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Aalten analyseert een onpartijdige expert het gebouw. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Aalten). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Aalten wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Dinxperlo
 • Bouwkundige keuring De Heurne
 • Bouwkundige keuring Bredevoort
 • Plaats een reactie