Bouwkundige keuring Breedenbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Breedenbroek uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Breedenbroek.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Breedenbroek checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de groepenkasten en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Breedenbroek laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is. Dan weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Breedenbroek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Breedenbroek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Breedenbroek (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele gebreken. Tevens vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €330 en €425. De prijs wordt bepaald door verschillendevariabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Breedenbroek.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning82 m2€300 – €315
Rijwoning117 m2€350 – €370
Hoekhuis133 m2€405 – €450
2-onder-1 kap164 m2€460 – €480
Herenhuis196 m2€525 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Breedenbroek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Gendringen, Megchelen, Netterden, Varsselder en Etten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-breedenbroek-7084

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Breedenbroek analyseert een objectieve expert het woonobject. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Breedenbroek). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Oude IJsselstreek loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie