Bouwkundige keuring Garderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Garderen laten doen is dan zeer verstandig. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Garderen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Garderen onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de fundering en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Garderen laten uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Garderen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Garderen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Garderen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €435. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Garderen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning99 m2300 – €310
Rijtjeshuis113 m2€340 – €380
Hoekpand150 m2€400 – €450
Twee onder één kap162 m2€475 – €480
Herenhuis181 m2€525 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Garderen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hoevelaken, Nijkerkerveen, Hierden, Stoutenburg Noord en Stoutenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-garderen-3886

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Garderen controleert een onpartijdige deskundige het woonobject. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Garderen). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Barneveld loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie