Bouwkundige keuring Krabbendijke

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Krabbendijke inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina lees je meer aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Krabbendijke.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Krabbendijke onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de riolering en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo weet je alles over de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Krabbendijke plannen

Op korte termijn inzicht in de bouwkundige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Krabbendijke.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Krabbendijke

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Krabbendijke (en de regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een kostenindicatie om het gebouw in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €455. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Krabbendijke.

Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Appartement83 m2285 – €310
Tussenwoning125 m2€340 – €365
Hoekpand130 m2€400 – €445
2-onder-1 kap154 m2€455 – €480
Landhuis196 m2€515 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Krabbendijke die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Rilland, Yerseke, Ritthem, Oost-Souburg en Zoutelande.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-krabbendijke-4413

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Krabbendijke analyseert een onpartijdige specialist het verblijf. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Krabbendijke). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Reimerswaal loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie