Bouwkundige keuring Gendringen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Gendringen inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Gendringen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Gendringen controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het metselwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gendringen uitvoeren

Direct duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het stucwerk en of er houtrot is. Zo weet je welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Gendringen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform kan je ook veel toelichtingen vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Gendringen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Gendringen en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat een lijst met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €480. De totaalprijs hangt af van diverse variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het schema hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Gendringen.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje95 m2290 – €330
Tussenwoning103 m2€350 – €390
Hoekhuis131 m2€400 – €450
Geschakelde woning162 m2€475 – €485
Vrijstaand193 m2€510 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gendringen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Megchelen, Netterden, Varsselder, Etten en Ulft.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gendringen-7080

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Gendringen analyseert een onpartijdige expert het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gendringen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Oude IJsselstreek bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie