Bouwkundige keuring Netterden

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Netterden laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Netterden.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Netterden inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de gevel en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Netterden inplannen

Behoefte aan een indicatie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Netterden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Netterden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Netterden (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en hakt niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een schatting van de onkosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €410. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Netterden.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje78 m2275 – €330
Rijtjeshuis110 m2€345 – €375
Kopwoning143 m2€420 – €450
Twee onder één kap150 m2€475 – €490
Villa193 m2€510 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Netterden die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Varsselder, Etten, Ulft, Sinderen en Silvolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-netterden-7077

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Netterden checkt een objectieve bouwkundig ingenieur de woning. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Netterden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oude IJsselstreek doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie