Bouwkundige keuring Epse

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Epse uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Epse.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Epse analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Epse regelen

Op korte termijn een analyse van de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Epse.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Epse

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Epse (regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin tref je een samenvatting van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien staat in het document een kostenindicatie om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €420. De prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de tabel hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Epse.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning94 m2300 – €325
Rijtjeshuis122 m2€355 – €365
Hoekhuis143 m2€405 – €450
Geschakelde woning157 m2€465 – €500
Landhuis191 m2€530 – €555
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Epse die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Gorssel, Eefde, Rietmolen, Neede en Rekken.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-epse-7214

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Epse analyseert een neutrale specialist het woonhuis. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Epse). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Lochem maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie