Bouwkundige keuring Megchelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Megchelen uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Megchelen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Megchelen analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de meterkast en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Megchelen plannen

Behoefte aan een inspectie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Megchelen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Megchelen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Megchelen (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en schroeft niets open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €410. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Megchelen.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Bovenwoning82 m2285 – €325
Tussenwoning125 m2€355 – €375
Hoekwoning147 m2€425 – €430
Twee onder één kap167 m2€470 – €490
Vrijstaand184 m2€505 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Megchelen die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Netterden, Varsselder, Etten, Ulft en Sinderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-megchelen-7078

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Megchelen analyseert een onpartijdige partij het gebouw. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Megchelen). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oude IJsselstreek loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie