Bouwkundige keuring Dinxperlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Dinxperlo laten doen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Dinxperlo.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Dinxperlo onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Zo weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dinxperlo uitvoeren

Direct inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de puien en kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Ook weet je welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Dinxperlo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Dinxperlo

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Dinxperlo (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenberekening om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €340 en €495. De totale prijs bestaat uit een aantal facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats speelt een rol (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Dinxperlo.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Etagewoning91 m2275 – €330
Rijwoning106 m2€355 – €380
Hoekwoning150 m2€405 – €435
Twee onder één kap173 m2€475 – €485
Vrijstaand175 m2€510 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Dinxperlo die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Breedenbroek, Gendringen, Megchelen, Netterden en Varsselder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dinxperlo-7091

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Dinxperlo controleert een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Dinxperlo). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Aalten wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie