Bouwkundige keuring Alblasserdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Alblasserdam uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen, de investeringen en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Alblasserdam.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Alblasserdam onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Alblasserdam afspreken

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Alblasserdam.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Alblasserdam

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Alblasserdam (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €330 en €400. De totale prijs is afhankelijk van verschillendeonderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het schema hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Alblasserdam.

Soort woningGrootteGeschatte prijzen
Studio100 m2290 – €320
Rijwoning124 m2€340 – €370
Hoekhuis129 m2€425 – €450
Geschakelde woning169 m2€465 – €485
Landhuis188 m2€510 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Alblasserdam die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Gouda en Zuidplas.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-alblasserdam-2951

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Alblasserdam onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Verstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Alblasserdam). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Alblasserdam wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie