Bouwkundige keuring Graft

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Graft regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bekijk je aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Graft.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Graft benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Graft plannen

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de vloeren en en of er sprake is van lekkages. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Graft.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Graft

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Graft (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €315 en €385. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Graft.

Soort woningGrootteGeschatte prijzen
Flatwoning85 m2290 – €325
Tussenwoning110 m2€350 – €385
Hoekhuis147 m2€425 – €440
2-onder-1 kap162 m2€450 – €480
Villa196 m2€510 – €555
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Graft die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in De Rijp, Purmer, Hobrede, Schardam en Beets.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-graft-1484

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Graft analyseert een neutrale deskundige de potentiële woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Graft). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Alkmaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie