Bouwkundige keuring Capelle aan den IJssel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Capelle aan den IJssel inplannen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie bieden wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Capelle aan den IJssel.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Capelle aan den IJssel onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de gevel en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Capelle aan den IJssel uitvoeren

Heel snel meer info over de staat en de waarde van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de gevel en en de staat van de isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Capelle aan den IJssel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Capelle aan den IJssel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Capelle aan den IJssel (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De deskundige checkt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €345 en €390. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Capelle aan den IJssel.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartementje95 m2280 – €330
Tussenwoning105 m2€335 – €365
Hoekpand130 m2€405 – €450
Twee onder één kap152 m2€450 – €480
Villa193 m2€520 – €560
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Capelle aan den IJssel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas, Waddinxveen en Zoetermeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-capelle-aan-den-ijssel-2901

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Capelle aan den IJssel checkt een objectieve ingenieur het verblijf. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Capelle aan den IJssel). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Capelle aan den IJssel loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie