Bouwkundige keuring Zuidplas

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Zuidplas inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zuidplas.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zuidplas benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidplas uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Zuidplas.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zuidplas

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zuidplas (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €495. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het schema hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zuidplas.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartementje79 m2295 – €315
Rijwoning100 m2€350 – €390
Hoekpand148 m2€405 – €430
Geschakelde woning171 m2€450 – €505
Herenhuis186 m2€505 – €540
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidplas die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Waddinxveen, Zoetermeer, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidplas-2761

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Zuidplas onderzoekt een onafhankelijk ingenieur het huis. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zuidplas). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Zuidplas wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Moordrecht
 • Bouwkundige keuring Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Bouwkundige keuring Moerkapelle
 • Bouwkundige keuring Zevenhuizen
 • Plaats een reactie