Bouwkundige keuring 1e Exloërmond

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in 1e Exloërmond laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform bekijk je uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in 1e Exloërmond.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in 1e Exloërmond analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in 1e Exloërmond uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in 1e Exloërmond.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in 1e Exloërmond

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in 1e Exloërmond (regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €470. De totale prijs bestaat uit diverse punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in 1e Exloërmond.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde kosten
Studio91 m2285 – €330
Rijwoning125 m2€345 – €375
Hoekwoning146 m2€400 – €430
Twee onder één kap171 m2€470 – €505
Vrijstaand188 m2€510 – €555
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in 1e Exloërmond die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in 2e Exloërmond, Veelerveen, Zandberg, Ter Apelkanaal en Ter Apel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-1e-exloermond-9573

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in 1e Exloërmond analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in 1e Exloërmond). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie