Bouwkundige keuring Gouda

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Gouda inplannen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Gouda.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Gouda analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gouda regelen

Behoefte aan een inspectie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en de staat van de isolatie. Zo weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Gouda.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Gouda

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Gouda (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €380. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Gouda.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje75 m2295 – €320
Tussenwoning115 m2€360 – €385
Hoekwoning150 m2€425 – €445
Geschakelde woning166 m2€475 – €480
Landhuis197 m2€525 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gouda die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Zuidplas, Waddinxveen, Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gouda-2805

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Gouda controleert een onpartijdige partij de potentiële woning. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gouda). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Gouda loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie