Bouwkundige keuring Leons

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Leons laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder lees je meer praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Leons.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Leons onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leons plannen

Direct een analyse van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Leons.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Leons

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Leons (regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je daar een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €325 en €395. De totale prijs wordt bepaald door verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Leons.

Type woningOppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning98 m2280 – €320
Rijwoning113 m2€340 – €370
Hoekpand137 m2€400 – €445
Geschakelde woning152 m2€460 – €500
Landhuis200 m2€530 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leons die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Húns, Winsum, Lollum, Arum en Kimswerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leons-8833

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Leons bekijkt een onafhankelijk partij het huis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Leons). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Leeuwarden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie