Bouwkundige keuring Krimpen aan den IJssel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Krimpen aan den IJssel laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Krimpen aan den IJssel.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Krimpen aan den IJssel bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Krimpen aan den IJssel plannen

Wil je snel een analyse van de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en of er sprake is van lekkages. Ook achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Krimpen aan den IJssel.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Krimpen aan den IJssel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Krimpen aan den IJssel en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een kostenberekening om het woonhuis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €400. De totaalprijs hangt af van verschillendefacetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Krimpen aan den IJssel.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning92 m2290 – €305
Tussenwoning119 m2€340 – €380
Hoekhuis138 m2€400 – €450
Geschakelde woning174 m2€450 – €490
Vrijstaand188 m2€525 – €560
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Krimpen aan den IJssel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas en Waddinxveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-krimpen-aan-den-ijssel-2923

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Krimpen aan den IJssel onderzoekt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de aspirant koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in het geval je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Krimpen aan den IJssel). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Krimpen aan den IJssel doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie