Bouwkundige keuring Meerstad

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Meerstad laten doen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Meerstad.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Meerstad controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meerstad afspreken

Wil je snel een indicatie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Meerstad.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Meerstad

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Meerstad en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het object in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €410. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Meerstad.

Soort woningOppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje100 m2€285 – €305
Tussenwoning105 m2€360 – €390
Kopwoning138 m2€425 – €450
2-onder-1 kap169 m2€450 – €505
Villa182 m2€530 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Meerstad die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Sappemeer, Waterhuizen, Westerbroek, Foxhol en Kropswolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meerstad-9613

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Meerstad analyseert een onpartijdige deskundige de woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Meerstad). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie