Bouwkundige keuring Thorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Thorn laten doen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Thorn.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Thorn bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Thorn afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Thorn.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Thorn

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Thorn en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De expert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €370. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Thorn.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Etagewoning78 m2300 – €315
Tussenwoning120 m2€350 – €370
Hoekpand139 m2€415 – €430
2-onder-1 kap159 m2€450 – €505
Herenhuis178 m2€510 – €555
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Thorn die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Neeritter, Ittervoort, Hunsel, Haler en Ell.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-thorn-6017

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Thorn onderzoekt een onafhankelijk partij de potentiële woning. Slim, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Thorn). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Maasgouw loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie