Bouwkundige keuring Akmarijp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Akmarijp laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bieden wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Akmarijp.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Akmarijp bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Akmarijp regelen

Op korte termijn meer info over de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Akmarijp.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Akmarijp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Akmarijp (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht met de kosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €285 en €460. De prijs bestaat uit een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Akmarijp.

Type woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Flatwoning76 m2300 – €310
Rijtjeshuis103 m2€335 – €370
Kopwoning125 m2€400 – €435
Geschakelde woning166 m2€460 – €500
Villa195 m2€520 – €535
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Akmarijp die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Echtenerbrug, Bantega, Echten, Oosterzee en Follega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-akmarijp-8541

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Akmarijp analyseert een neutrale ingenieur het huis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Akmarijp). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente De Fryske Marren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie