Bouwkundige keuring Heerjansdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Heerjansdam laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Heerjansdam.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heerjansdam benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heerjansdam uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en of er houtrot is. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Heerjansdam.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Heerjansdam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Heerjansdam en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €435. De totaalprijs hangt af van meerdere variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Heerjansdam.

Soort huisAantal m2Geschatte prijzen
Bovenwoning96 m2275 – €315
Rijtjeshuis119 m2€345 – €380
Kopwoning133 m2€425 – €450
2-onder-1 kap156 m2€470 – €485
Herenhuis180 m2€520 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heerjansdam die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Goudriaan, Ottoland, Brandwijk, Molenaarsgraaf en Bleskensgraaf.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heerjansdam-2995

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Heerjansdam bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Heerjansdam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Zwijndrecht maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie