Bouwkundige keuring Albrandswaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Albrandswaard laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Albrandswaard.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Albrandswaard controleert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Albrandswaard plannen

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Daarbij kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Albrandswaard.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Albrandswaard

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Albrandswaard en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €395. De totale prijs wordt bepaald door allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Albrandswaard.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio95 m2280 – €325
Rijtjeshuis104 m2€350 – €390
Kopwoning145 m2€410 – €445
Twee onder één kap151 m2€475 – €485
Vrijstaand184 m2€520 – €555
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Albrandswaard die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Barendrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-albrandswaard-3161

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Albrandswaard bekijkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Albrandswaard). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Albrandswaard loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Rhoon
 • Bouwkundige keuring Rotterdam-Albrandswaard
 • Bouwkundige keuring Poortugaal
 • Plaats een reactie