Bouwkundige keuring Hoek van Holland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Hoek van Holland inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bieden wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Hoek van Holland.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hoek van Holland analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de fundering en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoek van Holland afspreken

Direct meer info over de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hoek van Holland.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hoek van Holland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoek van Holland (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. Hij of zij gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €310 en €435. De totale prijs is afhankelijk van verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hoek van Holland.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning96 m2295 – €315
Rijtjeshuis110 m2€345 – €365
Hoekhuis144 m2€400 – €435
2-onder-1 kap161 m2€465 – €490
Landhuis179 m2€525 – €535
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoek van Holland die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Heerjansdam, Goudriaan, Ottoland, Brandwijk en Molenaarsgraaf.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoek-van-holland-3151

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hoek van Holland analyseert een neutrale ingenieur het woonhuis. Verstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hoek van Holland). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Rotterdam bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie