Bouwkundige keuring Dalem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Dalem uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische info over de verschillende keuringen, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Dalem.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Dalem benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dalem laten uitvoeren

Heel snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Dan weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Dalem.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Dalem

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Dalem (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij vind je hier een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €275 en €480. De totale prijs is gebaseerd op verschillende punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Dalem.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Flatwoning97 m2285 – €305
Rijtjeshuis102 m2€335 – €385
Hoekpand133 m2€420 – €430
Geschakelde woning165 m2€455 – €500
Landhuis177 m2€525 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dalem die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Spijk, Schelluinen, Buurmalsen, Tricht en Meteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dalem-4213

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Dalem controleert een neutrale expert het huis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Dalem). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Gorinchem wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie