Bouwkundige keuring Goudriaan

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Goudriaan laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bieden wij uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Goudriaan.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Goudriaan checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goudriaan regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Goudriaan.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Goudriaan

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Goudriaan en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Ook bekijk je hier een kostenindicatie om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €290 en €430. De totale prijs is gebaseerd op verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Goudriaan.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning82 m2285 – €320
Rijwoning114 m2€335 – €385
Hoekhuis138 m2€405 – €440
2-onder-1 kap163 m2€455 – €495
Vrijstaand200 m2€520 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Goudriaan die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ottoland, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf en Oud-Alblas.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goudriaan-2977

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Goudriaan controleert een neutrale partij het woonhuis. Handig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Goudriaan). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Molenlanden loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie