Bouwkundige keuring Donkerbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Donkerbroek uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de kosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Donkerbroek.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Donkerbroek analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Donkerbroek regelen

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Donkerbroek.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Donkerbroek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Donkerbroek (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €370. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van diverse variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Donkerbroek.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning78 m2280 – €310
Rijwoning124 m2€350 – €370
Kopwoning130 m2€415 – €430
Geschakelde woning160 m2€465 – €480
Herenhuis175 m2€525 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Donkerbroek die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Waskemeer, Haulerwijk, Haule, Oosterwolde en Fochteloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-donkerbroek-8435

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Donkerbroek bekijkt een neutrale specialist de potentiële woning. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Donkerbroek). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Ooststellingwerf wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie