Bouwkundige keuring Eesveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Eesveen laten doen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Eesveen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Eesveen checkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eesveen inplannen

Behoefte aan duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Eesveen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Eesveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Eesveen (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je hier een indicatie van de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €330 en €485. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Eesveen.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Bovenwoning93 m2290 – €310
Rijwoning113 m2€350 – €375
Kopwoning133 m2€400 – €435
Geschakelde woning152 m2€455 – €490
Vrijstaand198 m2€520 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eesveen die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in De Bult, Kallenkote, Onna, Zuidveen en Basse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eesveen-8347

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Eesveen bekijkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Eesveen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Steenwijkerland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie