Bouwkundige keuring Den Velde

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Den Velde regelen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een goed beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Den Velde.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Den Velde inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Velde afspreken

Wil je snel een inspectie van de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Den Velde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Den Velde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Den Velde (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je daar een overzicht met de kosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €320 en €490. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Den Velde.

Soort huisOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning88 m2300 – €320
Rijwoning105 m2€355 – €375
Hoekwoning148 m2€410 – €430
Geschakelde woning174 m2€475 – €490
Landhuis198 m2€510 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Velde die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Anevelde, Ane, Gramsbergen, De Krim en Holthone.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-velde-7786

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Den Velde onderzoekt een objectieve specialist het huis. Ideaal, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Den Velde). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Hardenberg bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie