Bouwkundige keuring Obdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Obdam regelen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Obdam.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Obdam controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Obdam plannen

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Obdam.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Obdam

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Obdam en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De ingenieur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij vind je daar een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €390. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Obdam.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Bovenwoning77 m2€280 – €330
Rijtjeshuis108 m2€355 – €370
Hoekhuis130 m2€420 – €450
Twee onder één kap170 m2€455 – €505
Villa199 m2€515 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Obdam die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Hensbroek, Schellinkhout, Oosterblokker, Blokker en Wervershoof.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-obdam-1713

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Obdam bekijkt een neutrale specialist het verblijf. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een huis dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Obdam). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Koggenland loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie