Bouwkundige keuring Hilaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hilaard laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website verzamelen wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hilaard.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hilaard benadert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de fundering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hilaard afspreken

Wil jij meteen meer info over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de staat van de elektrische installatie. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hilaard.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hilaard

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hilaard (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €305 en €490. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hilaard.

WoonobjectAantal m2Geschatte tarieven
Etagewoning96 m2€300 – €320
Tussenwoning103 m2€335 – €375
Hoekpand132 m2€420 – €445
Geschakelde woning157 m2€465 – €500
Landhuis176 m2€505 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hilaard die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Jellum, Bears, Weidum, Jorwert en Mantgum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hilaard-9027

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Hilaard analyseert een neutrale deskundige het gebouw. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een huis die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hilaard). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Leeuwarden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie