Bouwkundige keuring Legemeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Legemeer regelen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Legemeer.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Legemeer analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de riolering en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Legemeer plannen

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Legemeer.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Legemeer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Legemeer (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €420. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Legemeer.

Type woningGrootteGemiddelde kosten
Flatwoning88 m2290 – €330
Rijwoning123 m2€350 – €365
Hoekwoning126 m2€405 – €450
Geschakelde woning167 m2€450 – €495
Landhuis191 m2€530 – €550
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Legemeer die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Boornzwaag, Langweer, Teroele, Idskenhuizen en Tjerkgaast.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-legemeer-8527

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Legemeer onderzoekt een neutrale deskundige het verblijf. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om kopers goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Legemeer). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente De Fryske Marren loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie