Bouwkundige keuring Ter Idzard

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ter Idzard laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ter Idzard.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ter Idzard onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ter Idzard plannen

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en of er sprake is van vocht in de woning. Zo wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Ter Idzard.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ter Idzard

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ter Idzard en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €415. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ter Idzard.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning77 m2300 – €310
Rijtjeshuis105 m2€360 – €390
Hoekpand150 m2€405 – €435
Geschakelde woning153 m2€475 – €485
Landhuis176 m2€510 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ter Idzard die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nijeholtpade, Oldeholtpade, Wolvega, Nieuwebrug en Haskerdijken.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ter-idzard-8476

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Ter Idzard analyseert een neutrale expert het gebouw. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ter Idzard). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Weststellingwerf bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie