Bouwkundige keuring Sint Jansklooster

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Sint Jansklooster regelen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl tref je uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Sint Jansklooster.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Sint Jansklooster controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Jansklooster plannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Sint Jansklooster.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sint Jansklooster

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Sint Jansklooster en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €350 en €405. Het prijskaartje hangt af van meerdere onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sint Jansklooster.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje86 m2280 – €325
Tussenwoning125 m2€350 – €390
Kopwoning131 m2€420 – €430
Geschakelde woning159 m2€460 – €495
Herenhuis179 m2€520 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Jansklooster die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vollenhove, Schokland, Kraggenburg, Marknesse en Luttelgeest.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-jansklooster-8326

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Sint Jansklooster bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Sint Jansklooster). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Steenwijkerland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie