Bouwkundige keuring De Waal

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in De Waal uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site lees je meer informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in De Waal.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in De Waal analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de staat van de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je meer helderheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Waal afspreken

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Dan achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in De Waal.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in De Waal

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in De Waal (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €385. De prijs hangt af van verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Waal.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Flatwoning77 m2€275 – €325
Tussenwoning118 m2€360 – €365
Hoekwoning129 m2€415 – €430
Geschakelde woning162 m2€475 – €480
Villa183 m2€520 – €545
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in De Waal die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Oudeschild, Den Burg, Huisduinen, Julianadorp en Den Oever.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-waal-1793

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in De Waal analyseert een neutrale specialist het gebouw. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in De Waal). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Texel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie