Bouwkundige keuring Oudeschild

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oudeschild regelen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder lees je meer aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Oudeschild.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oudeschild controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudeschild afspreken

Wil je snel een analyse van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en of er sprake is van lekkages. Zo weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Oudeschild.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oudeschild

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oudeschild (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Hij of zij beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €290 en €470. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de vergelijker hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oudeschild.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement83 m2275 – €320
Tussenwoning101 m2€350 – €365
Hoekwoning129 m2€405 – €435
Geschakelde woning172 m2€460 – €495
Vrijstaand181 m2€505 – €545
Schema met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudeschild die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Den Burg, Huisduinen, Julianadorp, Den Oever en Westerland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudeschild-1792

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Oudeschild bekijkt een objectieve deskundige het huis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oudeschild). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Texel wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De expert biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie