Bouwkundige keuring Erp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Erp laten doen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen, de kosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Erp.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Erp bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het stucwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Zo weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Erp afspreken

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Erp.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Erp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Erp (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €445. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het overzicht hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Erp.

Soort huisOppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje81 m2285 – €310
Rijwoning101 m2€340 – €390
Hoekhuis132 m2€425 – €430
Twee onder één kap150 m2€470 – €485
Herenhuis190 m2€510 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Erp die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Veghel, Wilbertoord, Sint Hubert, Langenboom en Mill.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-erp-5469

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Erp controleert een neutrale partij het huis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Erp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Meierijstad wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie