Bouwkundige keuring Benthuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Benthuizen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bekijk je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Benthuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Benthuizen analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het stucwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Benthuizen afspreken

Direct inzicht in de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de staat van de CV-ketel. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Benthuizen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Benthuizen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Benthuizen (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook staat in het document een overzicht met de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €410. De totaalprijs bestaat uit verschillende punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Benthuizen.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Flatwoning95 m2295 – €305
Rijtjeshuis108 m2€355 – €380
Hoekhuis148 m2€415 – €445
Geschakelde woning170 m2€455 – €490
Villa179 m2€525 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Benthuizen die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in s-Gravenzande, Poeldijk, Ter Heijde, Monster en De Lier.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-benthuizen-2731

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Benthuizen checkt een onafhankelijk deskundige het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de kopende partij goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Benthuizen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Alphen aan den Rijn loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie