Bouwkundige keuring Slijkenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Slijkenburg laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Slijkenburg.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Slijkenburg benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Slijkenburg afspreken

Op korte termijn een indicatie van de huidige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Slijkenburg.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Slijkenburg

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Slijkenburg (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het object in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €325 en €415. Het prijskaartje hangt af van een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Slijkenburg.

Soort woningGrootteGemiddelde kosten
Bovenwoning98 m2€300 – €330
Tussenwoning118 m2€360 – €370
Hoekwoning150 m2€410 – €430
Twee onder één kap167 m2€465 – €490
Villa184 m2€520 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Slijkenburg die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nijeholtwolde, Nijelamer, Oldelamer, Munnekeburen en Langelille.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-slijkenburg-8489

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Slijkenburg controleert een neutrale deskundige het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Slijkenburg). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Weststellingwerf wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie