Bouwkundige keuring Lieshout

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Lieshout uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen, de onkosten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Lieshout.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lieshout controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het voegwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lieshout plannen

Op korte termijn duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Lieshout.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lieshout

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Lieshout en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €435. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lieshout.

Soort huisWoonoppervlakPrijsberekening
Studio86 m2285 – €325
Rijtjeshuis102 m2€360 – €370
Hoekpand143 m2€410 – €445
Geschakelde woning170 m2€455 – €495
Villa198 m2€515 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Lieshout die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Aarle-Rixtel, Mierlo, Heusden, Ommel en Lierop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lieshout-5737

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Lieshout analyseert een objectieve specialist het woonhuis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Lieshout). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Laarbeek wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie