Bouwkundige keuring Alem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Alem laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Alem.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Alem bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Alem laten uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie. Ook weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Alem.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Alem

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Alem (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin tref je een samenvatting van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €305 en €465. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgaande overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Alem.

Type woningAantal m2Geschatte prijs
Etagewoning85 m2285 – €310
Tussenwoning118 m2€335 – €375
Hoekhuis139 m2€405 – €435
2-onder-1 kap175 m2€465 – €490
Landhuis197 m2€515 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Alem die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Velddriel, Hoenzadriel, Kerkdriel, Hurwenen en Ammerzoden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-alem-5335

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Alem controleert een onpartijdige partij het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Alem). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Maasdriel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie