Bouwkundige keuring Dalerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Dalerveen uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina kan je aan de slag met uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Dalerveen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Dalerveen inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dalerveen afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en of er sprake is van lekkages. Tevens achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Dalerveen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Dalerveen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Dalerveen (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarnaast staat in het document een tariefoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €450. De prijs bestaat uit allerlei onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Dalerveen.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Appartement89 m2295 – €315
Rijwoning103 m2€360 – €385
Hoekwoning131 m2€410 – €440
Geschakelde woning170 m2€460 – €480
Landhuis198 m2€505 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dalerveen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wachtum, Dalerpeel, Dalen, Vinkenbuurt en Witharen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dalerveen-7755

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Dalerveen controleert een neutrale ingenieur het woonobject. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Dalerveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Coevorden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie