Bouwkundige keuring Poeldijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Poeldijk laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Poeldijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Poeldijk analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Poeldijk plannen

Direct een inspectie van de staat en de waarde van je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel. Zo krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Poeldijk.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Poeldijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Poeldijk (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een indicatie van de kosten om het object in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €305 en €495. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Poeldijk.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartementje98 m2285 – €305
Rijwoning106 m2€345 – €370
Kopwoning142 m2€410 – €450
2-onder-1 kap163 m2€450 – €500
Landhuis187 m2€510 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Poeldijk die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Ter Heijde, Monster, De Lier, Maasdijk en Honselersdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-poeldijk-2685

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Poeldijk controleert een onafhankelijk specialist het woonobject. Ideaal, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een pand dat jij wil verhuren. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Poeldijk). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Westland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie