Bouwkundige keuring De Lier

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in De Lier uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in De Lier.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in De Lier onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Lier regelen

Op korte termijn een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en de technische staat van de CV-installatie. Ook heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in De Lier.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in De Lier

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in De Lier en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €435. De prijs hangt af van een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in De Lier.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Bovenwoning75 m2290 – €305
Tussenwoning100 m2€345 – €375
Hoekwoning142 m2€425 – €430
Geschakelde woning152 m2€450 – €480
Herenhuis187 m2€525 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in De Lier die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Maasdijk, Honselersdijk, Naaldwijk, Bleiswijk en Bergschenhoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-lier-2678

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in De Lier checkt een onpartijdige expert het gebouw. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woonobject dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in De Lier). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Westland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie