Bouwkundige keuring Ter Heijde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Ter Heijde inplannen is een verstandige keuze. Zo krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie bieden wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Ter Heijde.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ter Heijde onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ter Heijde regelen

Behoefte aan inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ter Heijde.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ter Heijde

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ter Heijde (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €400. Het kostenplaatje bestaat uit verschillendefactoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het schema hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ter Heijde.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning95 m2295 – €315
Rijwoning123 m2€360 – €375
Kopwoning146 m2€400 – €440
2-onder-1 kap174 m2€455 – €490
Landhuis176 m2€525 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ter Heijde die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Monster, De Lier, Maasdijk, Honselersdijk en Naaldwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ter-heijde-2684

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Ter Heijde controleert een neutrale deskundige het verblijf. Slim, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ter Heijde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Westland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie