Bouwkundige keuring Boskoop

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Boskoop laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Boskoop.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Boskoop checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boskoop uitvoeren

Direct een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de ventilatie en of er houtrot is. Tevens weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Boskoop.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Boskoop

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Boskoop en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €480. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Boskoop.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning78 m2285 – €315
Tussenwoning111 m2€355 – €375
Hoekhuis137 m2€415 – €445
Geschakelde woning172 m2€460 – €485
Vrijstaand192 m2€525 – €550
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boskoop die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zevenhuizen, Moerkapelle, Gelderswoude, Benthuizen en s-Gravenzande.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boskoop-2771

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Boskoop bekijkt een neutrale deskundige het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Boskoop). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Alphen aan den Rijn loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie