Bouwkundige keuring Gelderswoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Gelderswoude laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Gelderswoude.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Gelderswoude controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gelderswoude afspreken

Heel snel een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Gelderswoude.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Gelderswoude

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Gelderswoude (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een indicatie van de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €470. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Gelderswoude.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Studio89 m2280 – €305
Rijwoning114 m2€335 – €375
Hoekpand138 m2€420 – €445
Geschakelde woning150 m2€470 – €485
Vrijstaand181 m2€505 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gelderswoude die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Benthuizen, s-Gravenzande, Poeldijk, Ter Heijde en Monster.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gelderswoude-2735

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Gelderswoude onderzoekt een onpartijdige deskundige het gebouw. Slim, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gelderswoude). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Zoeterwoude wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie