Bouwkundige keuring Moerkapelle

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Moerkapelle uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Moerkapelle.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Moerkapelle checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Moerkapelle uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de technische kwaliteit een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Moerkapelle.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Moerkapelle

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Moerkapelle en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je in het rapport een kostenberekening om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €460. Het prijskaartje bestaat uit verschillende variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Moerkapelle.

Type woningGrootteGeschatte kosten
Appartementje77 m2290 – €305
Rijwoning110 m2€360 – €385
Hoekwoning146 m2€425 – €450
Twee onder één kap154 m2€475 – €490
Vrijstaand195 m2€525 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Moerkapelle die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Gelderswoude, Benthuizen, s-Gravenzande, Poeldijk en Ter Heijde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-moerkapelle-2751

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Moerkapelle bekijkt een onafhankelijk specialist het verblijf. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woning dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Moerkapelle). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Zuidplas doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De expert kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie