Bouwkundige keuring Zevenhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Zevenhuizen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site tref je nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zevenhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zevenhuizen bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de meterkast en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zevenhuizen uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Zevenhuizen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zevenhuizen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zevenhuizen (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een kostenindicatie om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €375. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zevenhuizen.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Appartement85 m2280 – €330
Tussenwoning114 m2€335 – €370
Hoekwoning137 m2€420 – €430
Twee onder één kap162 m2€465 – €500
Villa195 m2€530 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zevenhuizen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Moerkapelle, Gelderswoude, Benthuizen, s-Gravenzande en Poeldijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zevenhuizen-2761

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Zevenhuizen checkt een objectieve deskundige het woonobject. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Zevenhuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Zuidplas doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie